Μια οικογενειακή ιστορία

Ο ανήσυχος Καπαδόκης από τις αλησμόνητες πατρίδες παππούς Ματθαίος Αναστασίου Γεωργιάδης παίρνει την απόφαση παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες να ασχοληθεί με την αυγοπαραγωγό πτηνοτροφία και έτσι ξεκινάει την ανέγερση το 1963 του πρώτου θαλάμου (1.000 κότες) και τον ίδιο χρόνο την παραγωγή. Αμέσως προκύπτουν οι πρώτες δυσκολίες διάθεσης των αυγών όμως ο Καπαδόκης παππούς Ματθαίος βρίσκει τη λύση… στο καλάθι τα αυγά, στην αγορά στα Γιάννινα, στις λαϊκές, στις γειτονιές να η λύση!

Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη …αγοράζει με τα πρώτα χρήματα ένα αγροτικό αυτοκίνητο μισού τόνου, το πρώτο στα Γιάννινα, τα κέρδη στο κομπόδεμα και να σου το 1970 και άλλος θάλαμος. Όμως ήρθαν τα δύσκολα. Οι δυο γιοί του στρατεύονται και μένει μόνος. Παρόλαυτα ο πεισματάρης Καπαδόκης δεν το βάζει κάτω και προχωρά.

Το 1970 κατασκευάζει Φυραματοποίειο για τη μείωση του κόστους παραγωγής…

Απολύεται ο γιός του Αλέξανδρος από το στρατό. 2η γενεά να σου και άλλη επέκταση 20.000 κότες, και άλλο αυτοκίνητο για διανομές σε όλη την Ήπειρο. Το 1992 προχωράει στην κατασκευή Ωοσκοπικού Κέντρου.

Το 2000 όμως έρχονται πάλι τα δύσκολα με τη χάραξη της Εγνατίας Οδού που περνάει από την Αυγο-παραγωγική Μονάδα η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δικαστικοί αγώνες και τελικά εξωδικαστική συμφωνία με την Εγνατία Οδό, οδηγούν στη μετεγκατάσταση της μονάδας στην περιοχή Μπιζανίου, επέκταση 40.000 κότες. Καινούργια Μονάδα, Αναθρεπτήριο, Φυραματοποιείο, Σιλοί Δημητριακών 1.000 τόνων, Ωοσκοπικό Κέντρο.

3η γενεά, ο Αθανάσιος Γεωργιάδης του Αλεξάνδρου επεκτείνει τις διανομές σε όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα, Τρίκαλα, Κοζάνη, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Αθήνα με την αγορά και 3ου ψυγείου - αυτοκινήτου διανομής και συγκεκριμένα στις αλυσίδες ΜΕΤΡΟ, Α/Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΝΑ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, MY MARKET, ΑΓΓΕΛΗΣ, SEP MARKET ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και σε πολλά μικρά σημεία.

Το 2010 εν μέσω κρίσης προχωράει, με τον Αναπτυξιακό Νόμο, στην επέκταση του Ωοσκοπικού Κέντρου, στην κατασκευή Αποτεφρωτήρα για φυσικές απώλειες, σε Μηχάνημα Συσκευασίας Τριαντάδας.

Το 2012 πάλι στα δύσκολα με βάση του Νόμου της Ευρ. Ένωσης (οδηγία 1999/74 Ε.Κ. περί υποχρεωτικής αλλαγής διαβίωσης των πτηνών στους κλωβούς) προχωράει στο Σχέδιο Βελτίωσης Μέτρο 1-2-1 (εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) ολοκληρώνοντας τον εμπλουτισμό των κλωβών συμμορφούμενοι με την οδηγία της Ε.Ε. Η Επιχείρηση είναι πιστοποιημένη με ΕΛΟΤ ΕΝ 150 22000:2005
και ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ...